Mischa Top

| 0614890034 | info@mischatop.nl |

De grote waarde van sport en Skeeleren onder de rook van Zwolle

Afgelopen week mocht ik een skeelerclinic geven voor IJsvereniging Hattem aan 50 sportieve kinderen. De locatie, het materiaal en de goede organisatie in samenwerking met de Albert Heijn maakten dit voor mij tot een top middag. Ik kon me focussen op het lesgeven en alle voorwaarden die dag waren goed.

Vlakbij de IJssel

De skeelerbaan vlak gelegen aan de rivier de IJssel en dichtbij de woonwijk, dit maakt de reis afstand haalbaar voor de kinderen die meedoen. Woensdag schijnt de zon. Albert Heijn heeft flesjes water en appels. Kortom we gaan beginnen!

Skeelersport

Mischa Top skeeleren Groningen
Skeeleren

De skeelersport, de sport waar ik mee groot gebracht ben, de kennis ben ik aan het doorgeven. De kracht van een clinic is een kennismaking met de sport met in techniek, uitdagende oefeningen en wedstrijdjes onderling. Oefeningen worden volgens een opbouw aangeboden, nieuwe dingen worden geleerd en elke leerling krijgt een aanwijzing of compliment. Het is een leerzame en spelenderwijze manier om kennis te maken met tijdens deze clinic de skeelersport.

Sport is van grote waarde

Naast het skeeleren ben ik me er meer van bewust dat sport een grote waarde heeft voor de maatschappij en dus ook voor kinderen. Leren bewegen en je lijf gebruiken en inzetten. Naast de wedstrijdsport is sport zoveel meer (maatschappelijke waarde van sport, 2011) Sport is: sociale cohesie -en gedragsverandering -en schoolprestaties -en gezondheid en -economie. Mensen vragen wel eens werk voor mij als werk voelt. Ik ervaar mijn werk niet als werk, ik sta achter mijn keuzes en beslissingen en geniet volop mijn kennis overdragen over sport, door sport en met sport. Natuurlijk heb ik afspraken, sta ik er door weer en wind. Het is het mij allemaal waard!

Netwerk

Mooi in dit geval is de grote waarde van een netwerk. De skeelerclinic in Hattem kwam volgens een bijzondere wijze op mijn pad. Nog dinsdagavond na 21.30 uur de wielrentraining had ik een whatsapp bericht op mijn telefoon. Woensdagmiddag stond ik les te geven. Joost Smit (oud kernploeg shorttracker, kende ik uit de jong oranje shorttrack tijd 1997-2002). Nu jaren later heeft Joost een sportpension geopend in Oostenrijk, we hebben contact via de social media kanalen. Hij gaf mijn naam door aan de organisatie van de schaatsvereniging in Hattem. Machtig mooi hoe dat werkt.

Als na een intensieve clinic alle kinderen voldaan hun skeelers uitdoen en vragen: “Wanneer gaan we weer skeeleren?’ is mijn dag voldaan!

Meer clinics…

Naast skeelerclinics geef ik ook clinics in: koud water zwemmen, schaatsen, wielrennen en MTB.
Kijk voor mijn agenda op de website, of anders stuur je een berichtje.

Train je een keer mee?

Mischa Top

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2020 Mischa Top

Thema door Anders Norén